Skip to content

Pionen – Baltas kalnas

Albert France-Lanord Architects suprojektavo įspūdingą duomenų centrą Švedijoje, Stokholme. Centras įsikūręs 1200 kvadratinių metrų požeminėje antiatominėje slėptuvėje, 30 metrų gylyje po granito uola. Projekto užsakovas – interneto tiekėjas, kuris čia įkūrė savo serverių saugyklas ir biurą.


Architektai stengėsi sukurti kuo įvairesnius apšvietimo sprendimus, kad nebūtų jaučiamas uždaros erdvės pojūtis. Juos įkvėpė įvairių mokslinės fantastikos, Bondo filmų aikštelių dizainas.

Darbas vyko tokia eiga:

  • Erdvių planavimas
  • Buvusio biuro naikinimas, uolos sprogdinimas
  • Urvo tvirtinimas
  • Instaliacija (elektra ir t.t)
  • Stiklinimas, apdaila, baldai

Labai įdomiai atrodo erdvių planas, bei pjūviai. Nei vieno stataus kampo, tiesiog kažkokia tuštuma masėje.



Iš: Archdaily

Kategorijos: Archyvuotas įrašas.

Žymos:

Nuomonių RSS

Jokių nuomonių

  1. Puikios nuotraukos.

  2. Lulu de voukovo 12, 2009. 22:09

    Visiska nuobodybe.



HTML