Skip to content

LM Project – Steven Holl

Steven Holl Architects laimėjo konkursą suprojektuoti naujus uosto vartus Kopenhagoje, Danijoje.

Projekte du biurų pastatai abiejose uosto pusėse sujungti 65 metrų aukštyje esančiu pėsčiųjų taku. Jungtis tarp pastatų susideda iš dviejų pėsčiųjų tiltų, kurie viduryje susijungia kampu, sudarydami pėsčiųjų taką. Kaip apibūdina patys architektai „pasisveikina virš uosto“.

Buvo siekta sukurti Kopenhagos uosto simbolį. Vienas pastatas nukreipas link miesto, kitas į jūrą. Projekte daug dėmesio skirta ekologijai, nepamirštant, kad Danijoje yra itin populiari alternatyvių energijos šaltinių tema. Daug natūralios šviesos biuruose, saulės energija panaudojama šildymui, natūrali vėdinimo sistema. Vėjo energijos panaudojimas leis nuolat švytėti šiems uosto vartams.

Plačiau: Dezeen

Kategorijos: Archyvuotas įrašas.

Žymos: , ,

Nuomonių RSS

Jokių nuomonių



HTML